Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

24. 02. 2020.  - Autor: Kod bake u gostima

BRZO, LAKO, JEFTINO: "Starinski" recept za pitu razljevušu

Ovaj specijalitet se veoma brzo pravi, a poznat je i pod nazivom bazlamača.

BRZO, LAKO, JEFTINO: "Starinski" recept za pitu razljevušu

SASTOJCI:

  • 1/2 l mleka
  • 2 jajeta
  • šoljica ulja
  • 1,5 čaša (od jogurta) brašna
  • malo soli
  • 1 vanilin šećer

PRIPREMA:

 

1. Umutiti žicom jaja, dodati mleko, brašno, ulje, so i sve dobro izmešati. Masa mora biti malo gušća nego za palačinke.

2. Manji plići pleh obložiti papirom za pečenje pa ga malo pouljiti i razliti masu u pleh.

3. Peći na 200 stepeni C oko pola sata da lepo porumeni. Posuti šećerom u prahu. Isecite kad se malo prohladi i sladite se.

Pročitajte još:

SAVRŠENA KOMBINACIJA KEKSA, KARAMELE I ČOKOLADE: Domaće TVIKS čokoladice!

UKUSNI ZALOGAJI: Pikantna punjena jaja

Skandinavski čokoladni kolač

 

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Anketa

Možete li da zamislite život bez Android telefona!?

Ma kakvi, ne znam gde mi je glava ako mi telefon nije pri ruci!

Ne, previše sam se navikao na sve mogućnosti koje moderni telefoni pružaju!

Naravno da mogu, ni nemam takav telefon, niti mi treba!

Uspaničim se čim mi se baterija isprazni, zavisan sam od svog smart telefona!

Nemam telefon uopšte!

Rezultati