Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

14. 02. 2018.

POSLE OVOG SPECIJALITETA, ZABORAVIĆETE NA SVE DRUGO: Probajte MARAKEŠ PICU!

Ova pica nije ni okrugla, niti je iz rerne, a opet je fenomenalnog ukusa.

POSLE OVOG SPECIJALITETA, ZABORAVIĆETE NA SVE DRUGO: Probajte MARAKEŠ PICU!

foto:stvarukusa.rs

Sastojci

  • 1 kašičica šećera
  • 2 kašičice suvog kvasca
  • 450 g oštrog brašna
  • 2 kašičice soli
  • 1-2 supene kašike maslinovog ulja za premazivanje
  • Za fil:
  • 1 mala glavica crnog luka
  • 2 paradajza
  • 1 manja veza peršuna
  • 1 kašičica začinske paprike
  • 1 kašičica kumina u prahu
  • 50 g narendanog putera (za lakše rendanje, prvo ga na kratko zamrznite)
  • 40 g narendanog sira tipa gauda ili čedar 

PROČITAJTE JOŠ:

PA, OVO JE DA NE POVERUJEŠ! Recept za palačinke od SAMO DVA SASTOJKA!

Kako da napravite domaći eurokrem

IDEALNI UZ TOPLI NAPITAK: Moka kolačići

Priprema

1. U manju činiju sipajte 150 ml tople vode, umešajte šećer i kvasac i ostavite na toplom mestu oko 10 minuta, dok ne zapeni.

2. U međuvremenu pripremite fil. U činiji pomešajte sitno iseckani luk, paradajz koji ste prethodno oljuštitili, očistili od semenki i sitno iseckali, sitno iseckani peršun, začinsku papriku, kumin, puter i sir, pa posolite po ukusu i ostavite sa strane.

3. U dubljoj činiji pomešajte brašno i so, dodajte mešavinu sa kvascem i još tople vode da umesite meko testo (oko 200 ml). Prebacite testo na radnu površinu posutu brašnom i mesite ga oko 10 minuta. Podelite testo na 4 jednaka dela, svaki oklagijom rastanjite na pravougaonik dimenzija oko 20×30 cm. Rasporedite po ¼ fila po sredini pravougaonika, presavijte ga 3 puta da dobijete pravougaonik 20×10 cm. Ponovo oklagijom rastanjite testo da dobijete približno početnu veličinu. Fil će malo ispadati, ali ne brinite, samo ga prstima gurnite nazad i nastavite da valjate. Ponovo presavijte testo 3 puta, pa dobijene pice prebacite na nauljeni pleh, pokrijte folijom ili čistom krpom i ostavite na toplom oko 1 h, dok malo ne narastu.

4. Zagrejte gril tiganj, premažite ga maslinovim uljem. Viljuškom izbockajte pice 5-6 puta sa obe strane, pa ih pecite 6-8 minuta sa svake strane, ili dok ne postanu hrskave i zlatno-braon boje. Odmah servirajte uz salatu od rukole.

Izvor: Stvarukusa.rs

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Anketa

Možete li da zamislite život bez Android telefona!?

Ma kakvi, ne znam gde mi je glava ako mi telefon nije pri ruci!

Ne, previše sam se navikao na sve mogućnosti koje moderni telefoni pružaju!

Naravno da mogu, ni nemam takav telefon, niti mi treba!

Uspaničim se čim mi se baterija isprazni, zavisan sam od svog smart telefona!

Nemam telefon uopšte!

Rezultati