Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

08. 02. 2019.  - Autor: ordinacija.hr

Napravite bogat i ukusan bujon od povrća

Važan sastojak mnogih jela je upravo dobro pripremljen bujon, bistra supa čiji glavni sastojak mogu da budu meso, riba ili povrće. Možete ga koristiti kao supu, ali i dodavati raznim jelima i sosevima.

Napravite bogat i ukusan bujon od povrća

Najkorisniji i najlakši za pripremu je svakako bujon od povrća. 

Sastojci i priprema bujona od povrća: 

Povrće poput luka, celera, šargarepe, peršuna, tikvice i paradajza nasecite na manje komade i stavite na malo ulja u vruću šerpu, pa dinstajte na jačoj vatri uz povremeno mešanje. 

Kad povrće dobije zlatno-smeđu boju, dodajte vodu ( za 1 kg povrća potrebno je 5 litara vode). 

Kad voda provri, kuvajte na jakoj vatri još 10 minuta, bez dodavanja začina. Nakon toga sav sadržaj procedite kroz sitnu cediljku. 

Ovako pripremljen bujon možete koristiti za pripremu rižota, variva i gulaša. A ako mu dodate malo mesa ili sirove kosti, dobićete bujon od mesa 

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Anketa

Možete li da zamislite život bez Android telefona!?

Ma kakvi, ne znam gde mi je glava ako mi telefon nije pri ruci!

Ne, previše sam se navikao na sve mogućnosti koje moderni telefoni pružaju!

Naravno da mogu, ni nemam takav telefon, niti mi treba!

Uspaničim se čim mi se baterija isprazni, zavisan sam od svog smart telefona!

Nemam telefon uopšte!

Rezultati