Povećaj veličinu slova
Vrati na prvobitnu veličinu slova
Samnji veličinu slova
štampaj
štampaj
Pošalji prijatelju
KROMPIR ĆE BITI DAVNA PROŠLOST, kada probate pomfrit od OVOG povrća!
Ukoliko niste jeli pomfrit od avokada, to je kao da niste živeli! Možda je ova izjava pomalo preterana, ali sigurno niste znali da pomfrit ne mora biti samo od krompira. Postoje brojne druge alternative od kojih možete da napravite zdraviji, ali i uzbudljiviji , pomfrit!

Pomfrit možete da napravite od skoro bilo kog povrća. Jednostavno isecite hranu koju ćete „ispržiti“ na veličinu koja vam odgovara, obložite je brašnom, jajima i prezlama i potom je ispecite na 200 stepeni Celzijusa u rerni.
Avokado
Iako možete misliti da avokado nije dobar izbor svog svoje mekane unutrašnjosti, pomfrit od avokada je neverovatno ukusan i bogat Vitaminom C, vitaminom K i “dobrim” mastima.
Tikvice
Tikvice su izuzetno zahvalne za mnoge recepte, a skoro savršene za pomfrit. I ne samo to, bogate su vitaminom C, vitaminom K, vitaminom B6, magenzijumom, kalcijumom i manganom.
Pročitajte još: PA, OVO SMO ČEKALI! Ovo je recept za HLEB BEZ BRAŠNA! |
Pečurke
Sledeći put kada kupite neke lepe pečurke setite se da od njih možete napraviti i pomfrit koji će biti znatno zdraviji od onog koji pravite sa krompirom.
Pečurke su takođe bogate fosforom, kalcijumom, bakrom i selenijumom.
Boranija
Boranija je već hrskav, a ukoliko u poh dodate i parmezan, imaćete poslasticu koja će vas oduševiti.
Pritom ćete uneti i vitamin A, C i K, kao i magnezijum.
Leblebije
Iako leblebije možda nisu očigledan izbor, ukoliko ih izgnječite i pomešate sa vodom i brašnom dobićete savršenu teksturu idealnu za pomfrit koju možete ispržiti ili ispeći.
Nema komentara.