Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

06. 09. 2017.  - Autor: stvarukusa.rs

Čokoladna ovsena kaša s bananama

Čokolada za doručak? Zašto da ne.

Čokoladna ovsena kaša s bananama

Foto;stvarukusa.rs

Sastojci

2 šolje ovsenih pahuljica
2 šolje bademovog mleka
1 3/4 šolje vode
2 zrele banane (jedna isečena na kockice, druga isečena na kolutiće)
1/4 kašičice ekstrakta badema
1/4 kašičice ekstrakta vanile
2 kašike kakao praha
2 kašike meda
1/3 šolje iseckanih oraha
prstohvat soli
prstohvat cimeta
2 kašike sitno iseckane čokolade s velikim procentom kakaoa

Priprema

1. U šerpi zagrevajte bademovo mleko, vodu, kockice banane, ekstrakte vanile i badema i so.

2. Kada počne da vri, sklonite s ringle i umešajte ovsene pahulje, kakao i kašiku meda. Vratite šerpu na ringlu i kuvajte na srednjoj temperaturi povremeno mešajući dok ovsene pahulje ne omekšaju, oko 6 do 7 minuta.

3. Skuvanu kašu sipajte u činije  i preko stavite kolutiće banane, kašiku meda i iseckane orahe. Preko po želji možete dodati i cimet i komadiće iseckane čokolade s većim procentom kakaoa.

Izvor: stvarukusa.rs

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage