Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

06. 09. 2017.  - Autor: stvarukusa.rs

Domaće mantije

Uživajte u hrskavom ukusu testa punjenog junetinom.

Domaće mantije

Foto:stvarukusa.rs

Sastojci

Za testo:

1 kg mekog brašna (tip 400)
supena kašika soli
½ l mlake vode
ulje ili topljeni puter za premazivanje

Za fil:

½ kg mlevene junetine
kašicica soli
½ kesice mlevenog bibera
3 glavice crnog luka

Priprema

1. Umesite mekše testo od brašna, soli i mlake vode. Napravite loptu i ostavite da odstoji pola sata. Premesite i podelite na 12 loptica. Ostavite da odstoje petnaestak minuta, pa četiri loptice malo rastanjite oklagijom, nauljite i poređajte jednu na drugu. Rastanjite ih još malo oklagijom, pa ih isecite na kvadratiće, punite filom i zatvorite unakrsno. To uradite i s preostalim testom

2. Fil cete napraviti tako što cete pomešati mleveno meso, kašičicu soli, biber i tri glavice sitno iseckanog luka. 

3. Mantije ređajte u nauljenu tepsiju i pecite na 200 stepeni oko 40 minuta dok ne porumene. 4. Kada su pečene, možete ih zaliti jogurtom razređenim s malo vode i posuti iseckanim belim lukom, a potom ih vratiti u rernu na nekoliko minuta.

4. Zatim ih pokrijte folijom, stavite odozgo krpu, ostavite petnaestak minuta, pa servirajte uz jogurt ili surutku.

Izvor: stvarukusa.rs

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Anketa

Možete li da zamislite život bez Android telefona!?

Ma kakvi, ne znam gde mi je glava ako mi telefon nije pri ruci!

Ne, previše sam se navikao na sve mogućnosti koje moderni telefoni pružaju!

Naravno da mogu, ni nemam takav telefon, niti mi treba!

Uspaničim se čim mi se baterija isprazni, zavisan sam od svog smart telefona!

Nemam telefon uopšte!

Rezultati