Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

06. 09. 2017.  - Autor: stvarukusa.rs

Domaće mantije

Uživajte u hrskavom ukusu testa punjenog junetinom.

Domaće mantije

Foto:stvarukusa.rs

Sastojci

Za testo:

1 kg mekog brašna (tip 400)
supena kašika soli
½ l mlake vode
ulje ili topljeni puter za premazivanje

Za fil:

½ kg mlevene junetine
kašicica soli
½ kesice mlevenog bibera
3 glavice crnog luka

Priprema

1. Umesite mekše testo od brašna, soli i mlake vode. Napravite loptu i ostavite da odstoji pola sata. Premesite i podelite na 12 loptica. Ostavite da odstoje petnaestak minuta, pa četiri loptice malo rastanjite oklagijom, nauljite i poređajte jednu na drugu. Rastanjite ih još malo oklagijom, pa ih isecite na kvadratiće, punite filom i zatvorite unakrsno. To uradite i s preostalim testom

2. Fil cete napraviti tako što cete pomešati mleveno meso, kašičicu soli, biber i tri glavice sitno iseckanog luka. 

3. Mantije ređajte u nauljenu tepsiju i pecite na 200 stepeni oko 40 minuta dok ne porumene. 4. Kada su pečene, možete ih zaliti jogurtom razređenim s malo vode i posuti iseckanim belim lukom, a potom ih vratiti u rernu na nekoliko minuta.

4. Zatim ih pokrijte folijom, stavite odozgo krpu, ostavite petnaestak minuta, pa servirajte uz jogurt ili surutku.

Izvor: stvarukusa.rs

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage