Povećaj veličinu slova
Vrati na prvobitnu veličinu slova
Samnji veličinu slova
štampaj
štampaj
Pošalji prijatelju
Foto:stvarukusa.rs
Sastojci
200 g pasulja
glavica crnog luka
čen belog luka
mast ili ulje
mlevena slatka paprika
sveža ili kisela paprika
Priprema
1. Potopite pasulj u vodu i ostavite nekoliko sati (najbolje preko noći).
2. Promenite vodu i pasulj kuvajte dok zrna ne omekšaju.
3. Na masti propržite sitno seckan crni luk, dodajte mlevenu papriku i oceđen pasulj. Paprike pripremite za punjenje, pa ih napunite pasuljem.
4. Poređajte ih u dublju šerpu (najbolje u zemljani lonac), podlijte vodom, pa pustite da se lagano krčkaju.
5. Kada su gotove, zapecite ih u rerni. Na kraju ih prelijte zagrejanom mašcu s malo mlevene paprike i sitno naseckanim belim lukom. Možete ih služiti i tople i hladne.
Izvor: stvarukusa.rs
Nema komentara.