Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

11. 01. 2017.  - Autor: stvarukusa.rs

Paprike punjene pasuljem

Tradicionalno jelo koje vole sve generacije.

Paprike punjene pasuljem

Foto:stvarukusa.rs

Sastojci

200 g pasulja
glavica crnog luka
čen belog luka
mast ili ulje
mlevena slatka paprika
sveža ili kisela paprika

Priprema

1. Potopite pasulj u vodu i ostavite nekoliko sati (najbolje preko noći). 

2. Promenite vodu i pasulj kuvajte dok zrna ne omekšaju. 

3. Na masti propržite sitno seckan crni luk, dodajte mlevenu papriku i oceđen pasulj. Paprike pripremite za punjenje, pa ih napunite pasuljem.

4. Poređajte ih u dublju šerpu (najbolje u zemljani lonac), podlijte vodom, pa pustite da se lagano krčkaju. 

5. Kada su gotove, zapecite ih u rerni. Na kraju ih prelijte zagrejanom mašcu s malo mlevene paprike i sitno naseckanim belim lukom. Možete ih služiti i tople i hladne.

Izvor: stvarukusa.rs

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage