Povećaj veličinu slova
Vrati na prvobitnu veličinu slova
Samnji veličinu slova
štampaj
štampaj
Pošalji prijatelju
ZALOGAJI KOJI OBARAJU S NOGU: Fondi sa sirom
U ovaj švajcarski specijalitet umačite komadiće hleba i uživaćete u svakom zalogaju.

Foto:stvarukusa.rs
SASTOJCI
- po 200 g tvrdog grijer sira, ementalera, apencelera igaude
- 350 ml belog vina
- pola čena belog luka
- 4 kašičice gustina
- 20 ml višnjevače
- kašičica limunovog soka
- biber, muskatni oraščić
PRIPREMA
1. Sir narendajte, prelijte vinom, pa ostavite tako oko dva sata da miruje. Šerpu za fondi istrljajte belim lukom.
2. Gustin pomešajte sa višnjevačom. Sir sa vinom i limunov sok sipajte u šerpu za fondi, pa uz stalno mešanje otopite sir. Umešajte gustin sa višnjevačom, dodajte začine i kratko kuvajte.
PROČITAJTE JOŠ: LAGANA HRANA: Pljeskavice od karfiola NAJUKUSNIJE PEKARSKE KIFLE: Jedini recept za kifle koji vam treba! |
Izvor: Stvarukusa.rs
Nema komentara.