Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

11. 01. 2017.

ZALOGAJI KOJI OBARAJU S NOGU: Fondi sa sirom

U ovaj švajcarski specijalitet umačite komadiće hleba i uživaćete u svakom zalogaju.

ZALOGAJI KOJI OBARAJU S NOGU: Fondi sa sirom

Foto:stvarukusa.rs

SASTOJCI

  • po 200 g tvrdog grijer sira, ementalera, apencelera igaude
  • 350 ml belog vina
  • pola čena belog luka
  • 4 kašičice gustina
  • 20 ml višnjevače
  • kašičica limunovog soka
  • biber, muskatni oraščić

PRIPREMA

1. Sir narendajte, prelijte vinom, pa ostavite tako oko dva sata da miruje. Šerpu za fondi istrljajte belim lukom.

2. Gustin pomešajte sa višnjevačom. Sir sa vinom i limunov sok sipajte u šerpu za fondi, pa uz stalno mešanje otopite sir. Umešajte gustin sa višnjevačom, dodajte začine i kratko kuvajte.

PROČITAJTE JOŠ:

LAGANA HRANA: Pljeskavice od karfiola

NAPRAVITE I VI: Falafel

NAJUKUSNIJE PEKARSKE KIFLE: Jedini recept za kifle koji vam treba!

 

Izvor: Stvarukusa.rs

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage