Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

10. 01. 2017.  - Autor: stvarukusa.rs

LAGANA HRANA: Pljeskavice od karfiola

Ukusne lagane pljeskavice, pogodne za vegetarijance ili one koji vode računa o svojoj liniji.

LAGANA HRANA: Pljeskavice od karfiola

Foto:stvarukusa.rs

Sastojci

2 glavice karfiola 
3 čena belog luka (usitnjen)
šolja brašna
jajeta
150 g kačkavalja
kašika peršuna
1/3 šolje tople vode
na vrh kašičice soli i bibera
maslinovo ulje za prženje

Priprema

1. Karfiol obarite u vodi dok ne omekša, oko 5-6 minuta. Ocedite i isperite hladnom vodom. Zatim isecite na sitne komade.

2. U posebnoj posudi pomešajte karfiol, brašno, beli luk, umućena jaja, narendan tvrdi sir, peršun, so i biber. Dodajte vodu i izmešajte sastojoke dok se ne sjedine. Smesa treba biti dovoljno gusta da se pljeskavice mogu lepo izliti (poput smese za uštipke). Pljeskavice pržite na maslinovom ulju.

Izvor: stvarukusa.rs

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage