Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

20. 04. 2017.

Tiramisu rolat

Omiljena poslasticu s ukusom kafe u malo drugačijem obliku.

Tiramisu rolat

Foto:stvarukusa.rs

SASTOJCI:

Biskvit: 

  • 4 jajeta
  • prstohvat soli 
  • 80 g šećera
  • 125 g brašna 
  • 1/2 kašičice praška za pecivo
  • kesica vanilin-šecera

Krem: 

  • 150 g krem-sira
  • 10 g kakaa u prahu
  • 250 g maskarponea (ili švapskog sira)
  • 100 g šećera
  • 3 kašike instant kafe
  • 300 g slatke pavlake
  • kakao za posipanje i zrnca kafe

Pročitajte još:

Praznična trpeza: 5 recepata za novogodišnje torte

ZA HLADNE DANE: Topli napitak od vanile

Rum kasato

PRIPREMA:

1. Rernu zagrejte na 200 stepeni.

2. Odvojte belanca od žumanaca. Ulupajte čvrst snegod belanaca i malo soli.

3. U drugoj posudi kremasto umutite žumanca sa šećerom i vanilin-šećerom. Odozgo stavite sneg od belanaca i brašno pa oprezno promešajte.

4. Smesu razmažite na pleh obložen papirom za pečenje. Stavite u rernu i pecite desetak minuta.

5. Pečeni biskvit stavite na krpu posutu šećerom, odlepite papir i urolajte biskvit zajedno s krpom.

6. Krem-sir, maskarpone, kakao, kafu i šećer dobro umutite. Umutite slatku pavlaku, pa 2/3 dodajte u fil sa sirom.

7. Ohlađeni biskvit premažite kremom, pa ga urolajte. Po želji ukrasite preostalom slatkom pavlakom i pospite kakaom i zrncima kafe.

Izvor: Stvarukusa.rs

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage