Povećaj veličinu slova
Vrati na prvobitnu veličinu slova
Samnji veličinu slova
štampaj
štampaj
Pošalji prijatelju
KREMASTO I SLASNO: Čokoladni čizkejk tako jednostavan da će svako znati da ga napravi!
Ukusna poslastica sa sirom predstavlja savršenu kombinaciju keksa i čokolade!

Sastojci:
Za koru:
- 2 šolje izmrvljenog čokoladnog keksa
- 6 kašika topljenog putera
Za fil:
- 950 grama neslanog krem sira
- 1 šolja šećera
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 4 jaja, čuvana na sobnoj temperaturi
- 1 šolja komadića čokolade
Za glazuru:
- Pola šolje mleka
- 1 šolja komadića čokolade
- 2 kašike kukuruznog sirupa ili meda
Priprema
Zagrejati rernu na 160 stepeni.
1. Da biste napravili koru, pomešajte izmrvljeni keks i rastopljeni maslac, sve dok ne dobijete sjedinjenu masu.
2. U plehu obloženu dvostrukom folijom, sipajte dobijenu masu i pecite 5 minuta na 180 stepeni, a potom ostavite da se ohladi.
3. Za fil je potrebno da u činiju pomešate krem sir, šećer i vanilu, i mešate sve dok ne postane glatko. Dodajite jedno po jedno jaje, neprestano mešajući.
4. Pažljivo dodajte komadiće čokolade, a zatim koru stavite u vatrostalnu činiju i preko nje sipajte dobijenu smesu.
5. Vatrostalnu činiju stavite u rernu i sve peći 80-90 minuta.
6. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim stavite u frižider.
Pročitajte još: TAKO KREMASTO, SOČNO i OSVEŽAVAJUĆE: Torta sa limunom POSLASTICA GOTOVA ZA 15 MINUTA: Mala čokoladna torta na brzaka |
Izvor: Yumama.com
Nema komentara.