Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

12. 10. 2017.

ZA PRAVE GURMANE: Pikantne taljatele sa slaninom

Ljutkast ukus ove paste činije idealnim obrokom za gurmane.

ZA PRAVE GURMANE: Pikantne taljatele sa slaninom

Foto:stvarukusa.rs

SASTOJCI:

  • 500 g taljatela
  • so
  • 1 kg paradajza
  • 2 čena belog luka
  • ljuta papričica
  • 100 g slanine (pancete)
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • biber
  • kašičica naseckanog peršuna
  • 40 g rendanog parmezana

Pročitajte još:

PREDLOG ZA PREUKUSNU, JEFTINU VEČERU: Zapečeni krompir sa pavlakom

Aromatizovani punjeni hleb

TOPE SE U USTIMA: Vanil-kiflice

PRIPREMA:

1. Taljatele skuvajte u slanoj vodi.

2. Paradajz prelijte ključalom vodom, oljuštite i presecite na četiri dela, uklonite koštice i naseckajte. Beli luk oljuštite i naseckajte. Papričicu rasecite po dužini, uklonite semenke, i iseckajte što sitnije.

3. Slaninu nasecite na trakice, pa je zajedno sa papričicom i belim lukom prodinstajte na vrućem ulju. Umešajte paradjaz i dinstajte još pet minuta. Posolite i pobiberite. Testeninu ocedite, dodajte paradajzu i kratko zagrejte, promešajte i raspodelite na tanjire. Pospite peršunom i parmezanom.

Izvor: Stvarukusa.rs

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage