Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

08. 12. 2016.

Aromatizovani punjeni hleb

Stari hleb je odlična namirnica za još bolja jela. Evo kako da napravite i odličan obrok za sve ukućane, i da iskoristite stari hleb

Aromatizovani punjeni hleb

Foto:stvarukusa.rs

Sastojci

1 integralni hleb od 450 grama

1 kisela pavlaka

1 ABC sir od 75 grama

2 kašike maslinovog ulja

malo soli i bibera

3-4 čena belog luka

100 grama trapista

list peršuna

aluminijumska folija

Način pripreme

Hleb seći na deblje kriške, ali tako da donje kore budu spojene. Ostale sastojke osim trapista umutiti i začiniti po želji. Svaku krišku namazati pripremljenom kremom i na svaku namazanu krišku staviti krišku trapista. Uzdužno seći hleb na trećine, ali pazite da se donja kora ne preseče. Ovako pripremljen hleb umotati u foliju i staviti na pleh. Hleb u foliji peći u rerni na 250 stepeni oko 25 minuta. Izvaditi iz rerne i ostaviti da se hladi u zamotanoj foliji 5 do 10 minuta.

Pažljivo odmotati hleb iz folije, posuti peršunom radi dekoracije i služiti.

Izvor: stvarukusa.rs

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage