Povećaj veličinu slova
Vrati na prvobitnu veličinu slova
Samnji veličinu slova
štampaj
štampaj
Pošalji prijatelju
Aromatizovani punjeni hleb
Stari hleb je odlična namirnica za još bolja jela. Evo kako da napravite i odličan obrok za sve ukućane, i da iskoristite stari hleb

Foto:stvarukusa.rs
Sastojci
1 integralni hleb od 450 grama
1 kisela pavlaka
1 ABC sir od 75 grama
2 kašike maslinovog ulja
malo soli i bibera
3-4 čena belog luka
100 grama trapista
list peršuna
aluminijumska folija
Način pripreme
Hleb seći na deblje kriške, ali tako da donje kore budu spojene. Ostale sastojke osim trapista umutiti i začiniti po želji. Svaku krišku namazati pripremljenom kremom i na svaku namazanu krišku staviti krišku trapista. Uzdužno seći hleb na trećine, ali pazite da se donja kora ne preseče. Ovako pripremljen hleb umotati u foliju i staviti na pleh. Hleb u foliji peći u rerni na 250 stepeni oko 25 minuta. Izvaditi iz rerne i ostaviti da se hladi u zamotanoj foliji 5 do 10 minuta.
Pažljivo odmotati hleb iz folije, posuti peršunom radi dekoracije i služiti.
Izvor: stvarukusa.rs
Nema komentara.