Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

08. 12. 0217.

"BOGOVSKI" DORUČAK: Posni burek sa krompirom

Ukusan burek ne mora uvek da bude sa mesom. Uverite se i sami.

"BOGOVSKI" DORUČAK: Posni burek sa krompirom

Foto:stvarukusa.rs

SASTOJCI:

  • 600 g kora za pitu
  • 3-4 veća krompira
  • kisela voda
  • glavica crnog luka
  • 1/2 dl ulja
  • kašičica bibera
  • kašičica morske soli

PRIPREMA:

1. Operite i očistite krompir i luk, pa ih izrendajte. 

2. Pleh podmažite uljem i stavite nekoliko kora. Napravite fil od krompira, luka, ulja, bibera i soli. 

3. Slažite naizmenično dok ima materijala. Završite s nekoliko kora.

4. Pecite 20-ak minuta na 200 stepeni, dok ne porumeni.

Napomena:  Kore premazujte uljem i prskajte kiselom vodom dok ih slažete, kao i poslednju koru.

PROČITAJTE JOŠ:

POSLASTICA KOJA OBEĆAVA: Kremasta kesten torta

NEMAČKI RECEPT: Ćufte u belom sosu

"BOŽIĆ U ČAŠI": Kuvano vino po receptu Džejmija Olivera

 

Izvor: Stvarukusa.rs

Tagovi

Komentari (1)

ostavi komentar
anonymous [neregistrovani]
 [14.12. 2014., 21:41]

nejasno

'Napravite fil od krompira, luka, ulja, bibera i soli.'???
Kakav fil? Da li se luk prvo isprzi? Sta sa krompirom? Iseckati / izrendati(?), isprziti sa lukom ili upotrebiti sirov za fil?
Nemojte objavljivati nejasne, nepotpune i neisprobane recepte jer to nikom ne koristi, ponajmanje reputaciji vase rubrike.

Odgovori
Vidi odgovore

Ostavi komentar

antiRobotImage

Anketa

Možete li da zamislite život bez Android telefona!?

Ma kakvi, ne znam gde mi je glava ako mi telefon nije pri ruci!

Ne, previše sam se navikao na sve mogućnosti koje moderni telefoni pružaju!

Naravno da mogu, ni nemam takav telefon, niti mi treba!

Uspaničim se čim mi se baterija isprazni, zavisan sam od svog smart telefona!

Nemam telefon uopšte!

Rezultati