Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

16. 06. 2017.

Torta sa piškotama i ananasom

Sočno, kremasto, ukusno.

Torta sa piškotama i ananasom

Foto:stvarukusa.rs

SASTOJCI:

Za testo i krem:

  • 250 g piškota
  • 6 listova želatina
  • 160 g putera
  • 160 g šećera
  • 600 g sremskog sira
  • konzerva ananasa
  • 4 dl slatke pavlake

Za ukrašavanje:

  • 2 dl slatke pavlake
  • kesica vanilin-šećera
  • orasi

PRIPREMA:

1. Prsten za tortu (prečnika 26 cm) stavite na tanjir i po dnu, jedne pored drugih, poređajte polovinu potrebnih piškota (prethodno svaku prepolovite). 

2. Želatin otopite u hladnoj vodi. Puter i šećer mikserom umutite u kremastu masu pa dodajte sremski sir. 

3. Želatin dobro promešajte i u tankom mlazu, stalno mešajući, sipajte u krem. Dodajte ananas (prethodno iseckan na kockice) i čvrsto ulupanu pavlaku.

4. Polovinu pripremljenog krema premažite ravnomerno preko piškota, pa prekrijte preostalim piškotama. Ostatkom krema premažite tortu i ostavite najmanje tri sata u frižideru.

Ukrašavanje: Pavlaku dobro umutite s vanilin-šećerom, pa napunite špric i odozgo ukrasite tortu. Zatim skinite prsten, i ukrasite tortu orasima po želji.

PROČITAJTE JOŠ:

Kolači od banana i ovsenih pahuljica

PROBAJTE OVU ZIMSKU VARIJANTU: Koktel Margarita

HRANA KOJA "KONTROLIŠE" APETIT: Ovo su namirnice koje vas drže sitima!

 

 

Izvor: Stvarukusa.rs

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage