Povećaj veličinu slova
Vrati na prvobitnu veličinu slova
Samnji veličinu slova
štampaj
štampaj
Pošalji prijatelju
Najbolji recept za pastu
Špagete su veoma zahvalne za pripremu, jer vam pružaju mogućnost da budete maštoviti i da kombinujete različite ukuse. Testenina spada među omiljena jela širom sveta, a ova pasta sa povrćem ima toliko različitih ukusa da će se dopasti i najvećim gurmanima.

Foto;zenskikutak.rs
POTREBNO JE: 2 šargarepe, 1 srednji luk, 3 kašike maslinovog ulja, 350 g mlevene teletine, 1 šolje belog vina, 1 konzerva paradajza, 3 lista lovora, 700 g špageta, 3 kašike putera, 2 čena belog luka, 1 ljuta papričica, 1/2 šolje pavlake za kuvanje, 100 g rendanog kačkavalja, so, biber, peršun
PRIPREMA: Šargarepu i luk dobro sameljite u blenderu, i ostavite sa strane. U većem dubokom tiganju zagrejte kašiku ulja, i na njemu propržite teletinu tako da potamni sa svih strana, oko 15 minuta. Meso stavite na tanjir, i iz tiganja prospite svu tečnost. Dodajte preostale dve kašike ulja, zagrejte i na njemu propržite samleveno povrće oko 10 minuta na srednje jakoj temperaturi.
Dodajte vino, i kuvajte još 10 minuta, dok polovina ne ispari. Zatim u tiganj vratite meso zajedno sa paradajzom, lovorovim listovima i iseckanim peršunom. Smanjite temperaturu, poklopite tiganj i ostavite da se kuva oko 40 minuta, povremeno mešajući. U međuvremenu skuvajte testeninu al dente, a u odvojenoj šerpi zagrejte puter i na njemu prpržite ispasirani beli luk. Dodajte seckanu ljutu papriku i dinstajte još nekoliko minuta.
a kraju u šerpu sipajte spremljen sos sa mesom (prethodno izvadite lovorove listove), šolju vode od kuvanja špageta i pavlaku za kuvanje. Kuvajte tri minuta, pa ubacite i pastu. Kuvajte još malo dok se pasta ne skuva do ktaja, i sklonite. Prilikom serviranja na pastu stavite rendadi kačkavalj.
Izvor: zenskikutak.rs
Nema komentara.