Povećaj veličinu slova
Vrati na prvobitnu veličinu slova
Samnji veličinu slova
štampaj
štampaj
Pošalji prijatelju
VREME JE ZA RIBU: Najukusnija pastrmka koju ćete ikada probati
Izuzetno pikantno jelo oduševiće ljubitelje pastrmke.

Sastojci
4 očišćene pastrmke
2 kašike soka od limuna
so, biber
veza peršuna
3 čena belog luka
6 kašika maslinovog ulja
Priprema
1. Oprati pastrmke i posušiti ih kuhinjskom krpom. Preliti limunom, pa spolja i iznutra natrljati solju i biberom.
2. Iseckati polovinu peršuna. Iseckati beli luk. Pomešati iseckani peršun i beli luk pa time napuniti trbuh pastrmke i pričvrstiti otvor čačkalicom.
3. Zagrejati rernu na 100 stepeni. Zagrejati polovinu ulja u velikom teflonskom tiganju. Ispržiti 2 pastrmke sa svake strane po 5 minuta. Izvaditi ih iz tiganja i ispržiti preostale 2 pastrmke.
4. Zagrejati ostatak ulja i propržiti cele listiće peršuna. Servirati ribu prelivenu uljem i prženim peršunom. Kao prilog služiti kuvane krompire.
Komentari (2)
ostavi komentarpoznato
vise od 30 godina ovako spremam pastrmku, a moram priznati da kad ovo isto uradite i sa skusom to je tek merak. Tiganj ako nema plastične delove slobodno stavi u rernu, ako su ti plastične drske i sl onda neku drugu posudu
OdgovoriRerna?
A zašto uključivati rernu kad se pastrmke prže u tiganju?
Odgovori