Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

02. 11. 2018.  - Autor: Stvar ukusa

VREME JE ZA RIBU: Najukusnija pastrmka koju ćete ikada probati

Izuzetno pikantno jelo oduševiće ljubitelje pastrmke.

VREME JE ZA RIBU: Najukusnija pastrmka koju ćete ikada probati

Sastojci

4 očišćene pastrmke
2 kašike soka od limuna 
so, biber
veza peršuna 
3 čena belog luka
6 kašika maslinovog ulja

 

Priprema

1. Oprati pastrmke i posušiti ih kuhinjskom krpom. Preliti limunom, pa spolja i iznutra natrljati solju i biberom.

2. Iseckati polovinu peršuna. Iseckati beli luk. Pomešati iseckani peršun i beli luk pa time napuniti trbuh pastrmke i pričvrstiti otvor čačkalicom.

3. Zagrejati rernu na 100 stepeni. Zagrejati polovinu ulja u velikom teflonskom tiganju. Ispržiti 2 pastrmke sa svake strane po 5 minuta. Izvaditi ih iz tiganja i ispržiti preostale 2 pastrmke.

4. Zagrejati ostatak ulja i propržiti cele listiće peršuna. Servirati ribu prelivenu uljem i prženim peršunom. Kao prilog služiti kuvane krompire.

Tagovi

Komentari (2)

ostavi komentar
zap [neregistrovani]
 [03.11. 2014., 12:29]

poznato

vise od 30 godina ovako spremam pastrmku, a moram priznati da kad ovo isto uradite i sa skusom to je tek merak. Tiganj ako nema plastične delove slobodno stavi u rernu, ako su ti plastične drske i sl onda neku drugu posudu

Odgovori
Vidi odgovore
anonymous [neregistrovani]
 [03.11. 2014., 09:16]

Rerna?

A zašto uključivati rernu kad se pastrmke prže u tiganju?

Odgovori
Vidi odgovore

Ostavi komentar

antiRobotImage

Anketa

Možete li da zamislite život bez Android telefona!?

Ma kakvi, ne znam gde mi je glava ako mi telefon nije pri ruci!

Ne, previše sam se navikao na sve mogućnosti koje moderni telefoni pružaju!

Naravno da mogu, ni nemam takav telefon, niti mi treba!

Uspaničim se čim mi se baterija isprazni, zavisan sam od svog smart telefona!

Nemam telefon uopšte!

Rezultati