Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

04. 09. 2017.

Belo meso u sosu od pečuraka

Jelu sa pilećim prsima posebnu sočnost daje pikantan sos od šampinjona.

Belo meso u sosu od pečuraka

Foto:stvarukusa.rs

Sastojci:

600 g mariniranih pilećih grudi
200 g šampinjona 
100 g crnog luka
2 dl belog vina 
kašika sveže mirođije 
2 dl pavlake
60 g maslaca 
1 dl limunovog soka  
so, biber

Priprema:

1. Pileće grudi marinirati u ulju sa sitno seckanom svežom mirođijom i limunovim sokom. Posoliti i pobiberiti marinadu, pa meso ispržiti na maslacu.

2. Izrestovati crni luk, pečurke, sa dodatkom malo brašna, senfa, belog vina i pavlake, pa napraviti sos od pečuraka.

3. Ispržene pileće grudi složiti na tanjir, pa preliti sosom od pečuraka.

Izvor: stvarukusa.rs

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage