Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

07. 10. 2014.  - Autor: Uspešna žena

ZAKUSKA KOJA DIŽE IMUNITET! Zapečeni hleb sa belim lukom

Ovo morate probati!

ZAKUSKA KOJA DIŽE IMUNITET! Zapečeni hleb sa belim lukom

Za njegovu pripremu biće potrebno:

 

 

  • 100 gr putera, omekšanog na sobnoj temperaturi
  • 3 glavice belog luka
  • 2 supene kašike maslinovog ulja
  • vekna hleba 400gr
  • 2 supene kašike iseckanog peršunovog lista
  • 200 gr izrendanog tvrdog sira (najbolja varijanta – parmezan)
  • prstohvat soli

1. Izvadite maslac (puter) iz frižidera da omekša na sobnoj temperaturi

2. Odsecite vrhove glavica belog luka tako da se vide vrhovi svakog čena. Na tepsiju stavite papir za pečenje a na njega aluminijumsku foliju. Na foliju stavite glavice belog luka i poprskajte ih maslinovim uljem. Pecite u rerni pola sata na 200 stepeni.

3. Kada se luk ohladi istisnite čenove iz ljuske i krupno naseckajte.

4. Narendajte sir i naseckajte peršun. Pomešajte peršun, luk, sir i so sa puterom.

5. Isecite hleb na kriške i svaku krišku premažite predhodnom smesom.

 

Zapecite u zagrejanoj (na 250 stepeni) rerni 3-4 minuta.

Prijatno!


Tagovi

Komentari (1)

ostavi komentar
anonymous [neregistrovani]
 [07.10. 2014., 18:06]

Iseći hleb,poredati pa u rernu

I šta dalje !?

Odgovori
Vidi odgovore

Ostavi komentar

antiRobotImage

Anketa

Možete li da zamislite život bez Android telefona!?

Ma kakvi, ne znam gde mi je glava ako mi telefon nije pri ruci!

Ne, previše sam se navikao na sve mogućnosti koje moderni telefoni pružaju!

Naravno da mogu, ni nemam takav telefon, niti mi treba!

Uspaničim se čim mi se baterija isprazni, zavisan sam od svog smart telefona!

Nemam telefon uopšte!

Rezultati