Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

15. 06. 2017.

Mafini s marmeladom

Citrusi ovim kolačićima daju osvežavjuću notu.

Mafini s marmeladom

Foto:stvarukusa.rs

Sastojci:

2 jajeta
150 g šećera
2 kašicice narendane limunove kore
8 kašika maslinovog ulja
8 kašika soka od pomorandže
2 kašike limunovog soka
150 g brašna
2 kašičice praška za pecivo
50 g kukuruznog griza
2 manje breskve
grančica ruzmarina
2 kašike pinjola (ili badema)
kašika marmelade od bresaka ili pomorandže

Priprema:


1. Podmažite udubljenja kalupa za mafine. Rernu zagrejte na 200 stepeni. Penasto umutite jaja, šećer i limunovu koricu, pa umešajte ulje i sok pomorandže i limuna. Brašno, prašak za pecivo i griz pomešajte i umešajte u jaja. Testo stavite u udubljenja.

2. Breskve operite, uklonite im koštice, pa ih isecite na tanke kriške. Naseckajte nekoliko listica ruzmarina pa ih umešajte u testo. Testo napunite breskvama, ruzmarinom i pinjolima i pecite 20 minuta.

3. Marmeladu ugrejte pa njome odozgo premažite mafine. Ostavite da se hlade desetak minuta u kalupu, a onda ih izvadite.

Izvor: stvarukusa.rs

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage