Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

21. 05. 2018.

HRSKAVO I SLATKO: Zapečeno voće sa puslicom

Slasno voće "sakrilo" se ispod hrskave kore.

HRSKAVO I SLATKO: Zapečeno voće sa puslicom

Foto:stvarukusa.rs

Sastojci:

  • 3 zrele nektarine
  • 400 g kupina
  • kašičica maslaca za podmazivanje pleha
  • 4 kašika šećera

Za puslice odozgo:

  • 4 belanceta
  • 4 kašike šećera
  • po želji -100 g kokosovog brašna ili malo seckanih badema 

Priprema:

1. Zarezati krstasto nektarine, ubaciti ih na kratko u kipuću vodu. Odmah stavitipod mlaz hladne vode. Oljuštiti nektarine i iseći ih na kriške. Oprati kupine.

2. Zagrejati rernu i ubaciti posudu za pečenje na kratko. Namazati je maslacem.

3. Umutiti mikserom belanca. Dodavati šećer tokom mućenja, malo po malo. Na kraju umešati pažljivo i kokosovo brašno.

4. Rasporediti voće po posudi za pečenje i posuti šećerom predviđenim za voće. Premazati kolač umućenim belancetom. Peći u rerni 15 minuta, a ako puslica počne da tamni, trebalo bi sve pokriti alu-folijom.

5. Ukoliko želite, možete se poigrati, i odlućiti se za još neko voće poput banana, jagoda, malina, jabuka, krušaka, kajsija...

PROČITAJTE JOŠ:

I TO SU IZMISLILI: Da li ste za sladoled koji menja boje?

OMILJENA POSLASTICA NAŠEG DETINJSTVA: Brzi recept za galete!

PRSTE DA POLIŽEŠ: Domaća marmelada od lubenice

 

Izvor: Stvarukusa.rs

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage