Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

09. 08. 2014.

Kako da napravite domaći puter?

Verovatno vam se dešavalo da u receptima naiđete na puter, pa ako ga nemate pri ruci, umesto njega koristite margarin. Više ne morate da pravite takve kompromise - napravite domaći puter i pripremite jela po originalnim receptima.

Kako da napravite domaći puter?

Za pripremu putera vam je potrebna punomasna pavlaka za kuvanje i so po želji. Puter možete pripremiti u blenderu ili u posudi uz pomoć miksera.

U blender ili posudu stavite pavlaku za kuvanje i mutite dok se ne izdvoji voda. Pritiskajte puter kašikom, a tečnost prospite. U posudu sipajte hladnu vodu da isperete puter i zatim nastavite sa mućenjem. Nekoliko puta ponavljajte proces ispiranja i mućenja putera dok voda kojom je puter ispran ne postane bistra. Po želji dodajte so. 

Ovako pripremljen puter čuvajte u frižideru i rok trajanja mu je oko 15 dana.

 

Izvor: stvarukusa.rs

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage