Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

08. 06. 2018.

UKUSNO I LAKO: Sladoled torta od banana i kikiriki putera

Ova tortica je savršen dezert za vrele, letnje dane, garantujemo! Lagana, slatka, kremasta i sočna oduševiće vaše čulo ukusa, i uvrstiće se na redovan meni u vašoj kuhinji. Prijatno!

UKUSNO I LAKO: Sladoled torta od banana i kikiriki putera

Foto:torteikolaci.com

Potrebno je: 

 - 1/4 šolje neslanog blanširanog kikirikija

- 100 gr mlevenog keksa

- 60 g otopljenog putera

- 2 kašike meda

- 8 velikih žumanaca

- 3/4 šolje šećera

- 1 ispasirana banana, i 1 za ukrašavanje

- prstohvat soli

- 1 šolja slatke pavlake

- 2 kašičice likera od lešnika, kokosa ili čokolade

- 3/4 šolje kikiriki putera

Priprema: Blanširani kikiriki dobro sameljite, pa ga pomešajte sa mlevenim keksom, otopljenim puterom i medom. Od toga zamesite "testo", koje ne treba da bude gnjecavo, ali ne sme ni da bude previše suvo. Po potrebi dodajte još malo meda, ili sipajte nekolko kašika gaziranog soka od narandže.

Dobijeno testo utisnite u okrugli kalup čije ste ivice prethodno obavili providnom folijom. Stavite u frižider, dok pravite ostatak kolača.

Za sladoled pomešajte žumanca, 1/2 šolje šećera, pire od banane, liker i prstohvat soli. Ovo mešavinu kuvajte na pari 8-10 minuta, ili dok ne postane gušća. Sklonite sa ringle, pa u dobijeni krem dodajte umućenu slatku pavlaku sa preostalim šećerom. Nemojte jako mešati, nego lagano spojite dve smese. Na kraju dodajte otopljeni kiiriki puter, pa dobijeni krem sipajte preko kore u kalup za čizkejk. Sve stavite u zamrzivač na najmanje 7 sati.

Kada je gotovo, izvadite iz kalupa, i ukrasite čokoladom i parčićima banane.

PROČITAJTE JOŠ:

Predivni sladoled keksići!

Mala voćna torta sa anansom, višnjama i pomorandžom!

Ne bacajte koru od pomorandže! Napravite super ukusni slatkiš od samo dva sastojka!

 

Izvor: torteikolaci.com

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage