Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

19. 04. 2017.

Zapečeni krompir sa slaninicom i kačkavaljem

Ovo je brz i jednostavana obrok za pripremu, a ukus će vas "raspametiti", sigurni smo. Savršeno ako vam treba ručak "na brzaka".

Zapečeni krompir sa slaninicom i kačkavaljem

Foto:stvarukusa.rs

Sastojci:

- 1 kg krompira

- 300 g slanine pančete

- 200 g kačkavalja

- ulje, so, biber, bosiljak, aleva paprika, malo peršuna

Priprema:

Oljuštite krompir, iseckajte ga na sitnije komade i kuvajte desetak minuta. Procedite.

Podmažite pleh uljem, pa složite krompir. Posolite i pobiberite po ukusu. Po želji posuti i sa malo origana, aleve paprike, belog luka u prahu ili sličnim začinima. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 C.

Slaninu iseći na što je moguće tanje šnite, pa na kratko izvadite krompir iz rerne (nakon što je dobio zlatnu koricu) i prekrijte ga slaninom, a potom vratite pleh nazad na dalje pečenje. Za 4-5 minuta izvaditi ponovo krompir i slaninu i posuti narendanim kačkavaljem, i po želji sa malo pavlake. Vratiti da se za zapeče najduže 2 minuta. Posuti sitno seckanim peršunom.

Služiti uz šopsku ili tartar salatu.

Izvor: Stvarukusa.rs

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage