Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

21. 04. 2017.

Sasvim drugačiji recept za neodoljivo sočan kolač od višanja!

Ima li nekog ko ne voli dobri, stari kolač od višnje? Donosimo vam jedan sasvim drugačiji recept, koji će vas oboriti sa nogu! Sočno, meko i prepuno višanja. Prijatno.

Sasvim drugačiji recept za neodoljivo sočan kolač od višanja!

Foto:stvarukusa.rs

Sastojci:

- 6 jaja

- 300 g šećera

- 2 kesice vanilin šećera

- 200 g putera (sobne temperature)

- 12 kašika vruće vode

- 300 g brašna

- 10 g praška za pecivo

- 500 g očišćenih višanja

Preliv:

- 200 ml soka od višanja

- 1 kašika šećera

- 1 puna kašičica gustina

- 150 g višanja

Priprema:

1. Odvojiti belanca i žumanca. Belance izlupajte u čvrst sneg, i neprekidno mešajući dodajte šećer, žumance, vanilin šećer, vruću vodu i puter. 

2. U drugoj činiji umešati brašno i prašak za pecivo, pa ga lagano kašikom umešajte u smesu sa jajima.

3. Pripremite višnje - operite ih i očisite od koštica.

4. Pleh podmažite puterom i pospite sa malo brašna.

5. Smesu izlijte u pleh, dodajte višnje i stavite u prethodno zagrejanu rernu. Pecite oko 40 minuta na 180°C.

6. Pripremite preliv dok pečete kolač. U sok od višanja dodajte kašiku šećera i zagrejte. Kada provuka dodajte gustin pomećan sa malo vode i ostavite 5 minuta da vri na tihoj vatri, uz neprestano mešanje. Potom dodajte očišćene višnje. Kada bude gotov, ostavite da se ohladi.

7. Kolač isecite na kocke, a zatim svaku kocku pre posluživanja prelijte prelivom i sa malo prah šećera.

8. Po želji služite uz kuglu sladoleda od vanile.

Izvor: Stvarukusa.rs

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage