Povećaj veličinu slova
Vrati na prvobitnu veličinu slova
Samnji veličinu slova
štampaj
štampaj
Pošalji prijatelju
ŠAŠAVA TORTA: Desert bez jaja, putera, mleka i prljavih sudova
Deluje neverovatno, ali ovaj desert je fantastično ukusan, ali i veoma praktičan.

Iako ste skeptični, dajte šansu ovoj torti. Naravno da možete da eksperimentišete sa ukusima i po želji dodate aromu fanile, malo kafe ili omiljenog likera.
Dakle za ovu šašavu tortu, biće vam potrebni sledeći sastojci:
- 1 1/2 šolja brašna
- 3 kašike kakaa
- 1 kašičica sode bikarbone
- 1/2 kašičice soli
- 1 kašičica sirćeta
- 1 kašičica ekstrakta vanile (ili malo višnjevače, likera od mente, kafe)
- 5 kašika ulja
- 1 šolja vode
Priprema:
Uzmite tepsiju u kojoj ćete peći tortu i u nju sipajte pet prvih suvih sastojaka. Sve promešajte a zatim napravite tri udubljenja, dva manja i jedno veće. U jedno udubljenje sipajte sirće, u drugo ekstrakt vanile, u treće veće udubljenje ulje. Preko svega sipajte šolju vode. Sve promešajte varjačom. Pecite u rerni na 200 stepeni oko pola sata.
Ukoliko želite, tortu premažite eurokremom, nuetlom, šlagom ili nekim frostingom.
Prijatno i uživajte!
Komentari (2)
ostavi komentarzasto
kad se sve na kraju promesa viljuskom, zasto sastojke sipati u tri razlicite ,,rupe,,Mozda neko vidi logiku, ali ja sam ocigledno ,,nelogican,, tip
Odgovorikolicina
'1 1/2 brasna' ali nije napisano da li je u pitanju solja, kilogram, ili nesto drugo...
Odgovori