Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

14. 05. 2014.

Grčki hleb postaće vaše omiljeno testo

Kada koristite integralno brašno, količina potrebne vode za testo može da varira. U zavisnosti od toga, koliko je fino mleveno integralno brašno, ono može da upije manje ili više vode. Stoga u receptu navedene količine tečnosti smatrajte preporučenim, ne tačnim merama.

Grčki hleb postaće vaše omiljeno testo

Sastojci

 

350 g oštrog brašna

125 g integralnog brašna

50 g kukuruznog brašna

1 kašičica soli

2 kašike meda

1 suvi kvasac

250 ml tople vode

60 ml toplog mleka

Preliv

60 ml toplog mleka 

susam

Priprema

 

Umesiti meko testo od brašna, soli, kvasca, meda, vode i mleka. Ostaviti ga da uskisne, odnosno udvostruči svoju masu, a zatim ga uviti u rolnu i iseći na šest delova. Ređati u tepsiju deo po deo, jedan do drugog, premazati mlekom i posuti susamom. Staviti hleb da se peče u zagrejanu rernu na 200°C, dok ne porumeni. Izvaditi iz rerne, iseći na kriške i servirati u korpicu.

Izvor: Kuhinjica

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Anketa

Možete li da zamislite život bez Android telefona!?

Ma kakvi, ne znam gde mi je glava ako mi telefon nije pri ruci!

Ne, previše sam se navikao na sve mogućnosti koje moderni telefoni pružaju!

Naravno da mogu, ni nemam takav telefon, niti mi treba!

Uspaničim se čim mi se baterija isprazni, zavisan sam od svog smart telefona!

Nemam telefon uopšte!

Rezultati