Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

05. 02. 2018.

Pohovana banana sa medom

S vremena na vreme treba sebi dozvoliti poneki slatki greh...

Pohovana banana sa medom

Foto:stvarukusa.rs

Ova poslastica samim tim što se pohuje ne spada u zdrave recepte, tako da ne bi trebala sviše često biti na vašem stolu. Ipak, posebna slavlja, omiljeno društvo i dobra atmosfera mogu da budu sjajan izgovor!

Sastojci koji će vam biti potrebni su:

- 4 veće banane

- 150 g brašna

- 1 jaje

- prstohvat soli

- prstohvat sode bikarbone

- 1 kašičica cimeta

- 1 velika kašika meda

- po potrebi kisele vode

- 2 kašike šećera

 

Umitite poh masu (jaja, soda, so, šećer, brašno, cimet i kisela voda) koja bi trebalo da bude gušća nego za palačinke. Banane iseckajte i svako parče umačite u poh masu i stavljate u dobro zagrejano ulje koje bi trebalo da bude duboko oko 2 cm. Pržite bananu sve dok ne dobije zlatno braon boju, oko 2-3 minuta. Izvadite i sipajte na tanjir na koji ste stavili ubrus kako bi upio višak masnoće. Gotovu bananu prelijte medom i ukrasite sa cimetom.

Prijatno!

Izvor: stvarukusa.rs

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage