Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

15. 03. 2017.

Švarcvald rolat

Čuvena torta, takozvana "kraljica među tortama", u nešto jednostavnijoj, ali jednako ukusnoj varijanti. Uživajte u ovim neprevaziđenim slatkim zalogajima! Prijatno!

Švarcvald rolat

Foto:stvarukusa.rs

Sastojci:

Za biskvit: 

- 5 jaja 

- malo soli 

- 100 g šećera

- 100 g brašna 

- 3 kašičice kakaoa 

Za fil i ukrašavanje: 

- tegla višanja u kompotu (720 ml) 

- 2 kesice vanilin šećera

- 400 ml slatke pavlake 

- kesica učvršćivača za šlag 

- 2 cl višnjevače 

- 50 g rendane crne čokolade

Priprema: Zagrejati rernu na 180 stepeni.

Razdvojiti žumanca i belanca. Belanca umutiti sa malo soli. Žumanca umutiti sa šećerom. Izmešati brašno i kakao. Dodati belanca žumancima, pa preko brašno sa kakaom. Pažljivo izmešati bez mućenja. Razliti po plehu obloženom masnim papirom i peći oko 12 minuta. Izručiti biskvit na kuhinjsku krpu posutu šećerom, pa odlepiti papir. Uviti biskvit zajedno sa krpom, počev od duže strane. Procediti višnje i izmešati ih sa vanilin šećerom i višnjevačom. Umutiti pavlaku sa učvršćivačem. Razmotati biskvit, premazati sa 1/3 pavlake, rasporediti višnje i uviti u rolat.

Premazati rolat preostalom pavlakom i posuti čokoladom. Po želji ukrasiti višnjama. Hladiti do serviranja.


Izvor: stvarukusa.rs

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage