Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

13. 06. 2017.

Pečeni posni kolačići sa džemom i lešnicima

Ovi pečeni keksići laki su i jeftini za pripremu, a savršeni su uz kafu ili čaj.

Pečeni posni kolačići sa džemom i lešnicima

Foto:stvarukusa.rs

Sastojci:

- 3 kašičice šećera

- kockica kvasca

- šolja vode

- 2 šolje ulja

- na vrh noža soli

- 1 kg brašna

- pekmez po izboru

- jezgra oraha ili prepečen i oljušten lešnik

- šećer u prahu ili mleveni orasi (za posipanje)

Priprema: Kvasac sa šećerom i malo tople vode ostavite da nadođe, pa ubacite u činiju sve sastojke, izuzev pekmeza, jezgra oraha i prah-šećera. Umesite glatko testo i razvucite koru debljine kao tupa strane noža. Kalupiom vadite oblike po želji. Na svaki oblik u sredinu stavite prekmez i po jednu četvrtinu jezgra oraha ili po polovinu lešnika. Preklopite još jednim parčetom testa istog oblika, da se sklope dva susedna kraja. Ređajte ih u nepodmazan pleh, da se ne dodiruju i ispecite na 180 stepeni tako da ne promene boju. Pečene kolačiće, još vruće, uvaljajte u šećer u prahu ili u mlevene orahe.

Izvor: Stvarukusa

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage