Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

04. 04. 2018.

Divna čorba na kineski način

Tako je jednostavna, a tako ukusna i puna vitamina!

Divna čorba na kineski način

Foto:Stvarukusa.rs

Sastojci:

  • 1 praziluk
  • 2gl crnog luka
  • 2 šargarepe
  • 1 čen belog luka
  • 1 šolja seckanog kupusa
  • 2 kašike hladno ceđenog ulja
  • 750ml pileće supe (kocka)
  • 100g pirinčanih rezanaca (nudli)
  • 12 seckanih pečuraka
  • 2 kašike kečapa
Priprema
Pileće meso operite i dobro obrišite. Isecite ga na manje komade, posolite i pobiberite. Povrće očistite i operite.
Praziluk i luk isecite na rezance, a šargarepu na tanke listiće. Beli luk sitno iseckajte.
Dobro zagrejte ulje u šerpi, ubacite pripremljeno povrće i pržite ga mešajući oko 2 minuta; nalijte supom. Dodajte meso i kuvajte 15 minuta na umerenoj vatri. Rezance i pečurke dodajte u supu, pa kuvajte još 5-8 minuta.
Začinite supu kečapom, solju, sveže mlevenim biberom i po želji – sa veoma malo smeđeg šećera.

 

Izvor: Stvarukusa.rs

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage