Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

20. 03. 2017.

Pikantni mafini

Ovi mafini oduševiće sve prave gurmane. Spoj pikantnih začina, pršute i kačkavalja obradovaće vaša nepca i "navući" vas na ove slane zalogaje.

Pikantni mafini

Foto:stvarukusa.rs

Sastojci:

- 400 g pšeničnog glatkog brašna

- 1 prašak za pecivo

- 1 kašičica soli

- 90 g maslaca (ili putera)

- 1 jaje

- 400 ml jogurta

- 150 ml mleka

- 2 kašike sveže naseckanog bosiljka

- 1 čen izmrvljenog belog luka

- ½ kašičice grubo mlevenog bibera

- ¼ kašičice mlevene ljute paprike

- 100 g izrendanog kačkavalja

- 75 g pršute

- 1 kašika maslinovog ulja

Priprema: Brašno pomešajte s praškom za pecivo, dodajte so, i razmućeni maslac. U to dodajte jaje, jogurt, mleko, bosiljak, izmrvljeni beli luk, biber, ljutu papriku i sve zajedno dobro promešajte mikserom.

U tako pripremljenu smesu na kraju umešajte i izrendani kačkavlja. Smesu zahvatajte kašikom i stavljajte u prethodno nauljene kalupe za mafine. Na vrh stavite pršutu koju ste prethodno iseckali na trakice. Odozgo malo pouljite sa par kapi maslinovog ulja. Pecite u rerni zagrejanoj na 200°C , bez pokrivanja, negde oko 30 minuta. Nakon toga pokrijte folijom i pecite još 15 minuta. Poslužite u papirnatim korpicama.

Prijatno!

Izvor: stvarukusa.rs

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage