Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

30. 03. 2022.

Prolećni minestrone

Obavezno probajte ovu nesvakidašnju kombinaciju testenine i zdravog povrća uz malo zrelog parmezana..

Prolećni minestrone

Фото:стварукуса.рс

Састојци:

  • 2 шаргарепе
  • 30 г целера
  • 200 г бораније
  • 100 г грашка
  • 2 тиквице
  • 3 кашике уља
  • 50 г панцете
  • главица лука
  • 3 чена белог лука
  • 1 л бујона
  • мајчина душица
  • босиљак
  • мајоран
  • кашика концентрата парадајза
  • 1-2 кромпира 
  • 80 ситних макарона
  • першун
  • ситно рендан пармезан

Припрема: На траке сечене шаргарепу, целер и лук кратко пропржите на уљу . Додајте преполовљену борању, грашак, и на крају тиквице сечене на колутиће. У поврће умешати уситњену панцету и бели лук. Долијте бујон. Оставите да се лагано кува десетак минута, измешајте мајчину душицу, босиљак и мајоран, концентрат парадајза, кромпир сечен на коцкице и макароне. Наставите да кувате док све не омекша. По потреби разредите с мало воде и на крају умешајте сечки першун.

Време припреме: 60 минута

Савет: Уместо да поврће сечете на траке (жилијен), можете да га нарендате на крупно ренде.

Izvor: stvarukusa.rs

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Anketa

Možete li da zamislite život bez Android telefona!?

Ma kakvi, ne znam gde mi je glava ako mi telefon nije pri ruci!

Ne, previše sam se navikao na sve mogućnosti koje moderni telefoni pružaju!

Naravno da mogu, ni nemam takav telefon, niti mi treba!

Uspaničim se čim mi se baterija isprazni, zavisan sam od svog smart telefona!

Nemam telefon uopšte!

Rezultati