Povećaj veličinu slova
Vrati na prvobitnu veličinu slova
Samnji veličinu slova
štampaj
štampaj
Pošalji prijatelju
Foto:stvarukusa.rs
Sastojci:
2 glavice crnog luka
čen belog luka
1/2 ljute papričice
pola veze peršuna
500 g mlevenog junećeg mesa
jaje
2 kašike prezli
so, biber
2 kašike ulja
2 seckane glavice crvenog luka
100 ml tamnog piva
150 ml juneće supe (od kocke)
Priprema:
1. Iseckati crni i beli luk. Očistiti papričicu od ljutih semenki i iseckati je na sitno. Peršun takođe oprati i iseckati.
2. Izmešati meso sa seckanim crnim i belim lukom, peršunom i papričicom, zatim dodati jaje, prezle, so i biber. Od mase navlaženim rukama napraviti oblik pljeskavice.
3. Zagrejati ulje u tiganju i ispržiti pljeskavice sa obe strane. Izvaditi pržene pljeskavice i ostaviti ih na toplom.
4. Crveni luk iseckati sitno i propržiti na masnoći od prženja pljeskavica, pa naliti pivom i supom. Ukuvati na srednjoj temperaturi, posoliti i pobiberiti. Servirati pljeskavice prelivene sosom od piva. Kao prilog idu krompir pire i dinstano povrće.
Izvor: stvarukusa.rs
Nema komentara.