Povećaj veličinu slova
Vrati na prvobitnu veličinu slova
Samnji veličinu slova
štampaj
štampaj
Pošalji prijatelju
Pancerote filovane sosom od mlevenog mesa
Ima li nekog ko ih ne voli!? Recept nije toliko jednostavana, ali vredi truda! Uživaćete u ovim slanim zalogajčićima!

Foto:recepti.com
Sastojci za testo:
- 700 g brašna
- 250 ml mleka
- 250 ml tople vode
- 100 ml ulja
- 1 kašika šećera, 2 kašičice soli
- 1 kockica kvasca
Sastojci za fil:
- 500 g mešanog mlevenog mesa
- 1 glavica crnog luka
- 1 kašika kisele pavlake
- 1 jaje
- biber, biozačin, ulje
Priprema:
Testo: U toploj vodi sa dodatkom jedne kašičice šećera, podići kvasac. U vanglicu staviti brašno, toplo mleko, ulje, šećer, so i pripremljeni kvasac. Zamesiti mekše testo. Ako je potrebno dodati još brašna. Ostaviti testo da naraste.
Fil: Iseckati sitno glavicu crnog luka. Na malo ulja staviti da se dinsta. Dodati mleveno meso i, po ukusu, posuti biberom i biozačinom. Na tihoj vatri dinjstati dok se meso ne isprži. Ostaviti da se ohladi. U ohlađeno meso, dodati kiselu pavlaku i jaja. Sve dobro promešati.
Nadošlo testo prebaciti na pobrašnjenu radnu površinu. Razviti u obliku kruga i velikm modlom za krofne vaditi krugove. Na polovini svakog kruga staviti kašiku fila, preklopiti testo, pa viljuškom pritisnuti ivice da se ne odlepe. Tako pripremljene pancerote, poređati u pleh preko pek papira. Ostaviti da malo narastu. Naraslo testo premazati mešavinom žumanceta i mleka. Staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni na 190 stepeni.
Izvor: recepti.com
Nema komentara.