Povećaj veličinu slova
Vrati na prvobitnu veličinu slova
Samnji veličinu slova
štampaj
štampaj
Pošalji prijatelju
Domaća bajadera za 20 minuta
Ovu ukusnu čokoladnu čaroliju zavolećete još više kada naučite da je spremate za samo 20 minuta!

Sastojci:
9 kašika vode
200 gr šećera
150 gr mlevenih oraha, badema ili lešnika
250 gr mlevenog keksa
170 gr maslaca
100 gr čokolade za kuvanje
Za glazuru:
10o gr čokolade za kuvanje
malo ulja
Priprema:
U lonac dodajte vodu i šećer i zagrejte na laganoj vatri dok sešećer potpuno ne otopi. Dodajte maslac, sklonite s vatre i mešajte dok se ne otopi. Kada se maslac potpuno otopi dodajte orahe i keks a onda mešajte dok ne dobijete gušću ujednačenu masu.
Dobijenu masu podelite na dva jednaka dela. Čokoladu otopite na pari i umešajte je u prvi deo mase. Na poslužavnik stavite masni papir za pečenje i prebacite prvi deo mase (sa čokoladom) i rukama oblikujte kvadar, pa gornji deo i rubove poravnajte nožem.
Na njega na isti način stavite drugu masu i učinite isto. Ostatak čokolade otopite na pari, u nju dodajte malo ulja i prelijte bajaderu. Bajaderu ostavite u frižideru da se stegne, a sutradan je iseckajte na kockice i poslužite.
Izvor: prva.rs
Nema komentara.