Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

12. 06. 2017.

Prolećni slani tart

Idealno posluženje za finu, prolećnu večeru u bašti ili na terasi vašeg doma!

Prolećni slani tart

Foto:recepti.com

Sastojci:

* Za testo:

- 200 ml mleka

- 100 ml ulja

-  jedno jaje

- polovina kvasca

- 500 g brašna

- kašičica soli

- kašičica šećera

Za nadev:

2 tikvice

- 2 paradajza

- 100 g šunkarice

- 100 g feta sira

Priprema: Umesiti glatko testo od sastojaka pa ostaviti da poraste oko pola sata. Podeliti testo na dva dela, jedan veći (oko dve trećine ukupne količine), a drugi manji deo (jedna trećina). Veći deo razvući i staviti u tepsiju. Poređati tanke krugove tikvica pa posoliti. Preko složiti šunkaricu, pa preko toga izmrviti feta sir. Na vrh poređati krugove paradajza i posoliti. Ostatak testa rastanjiti i iseći trake pa poredjati preko tarta. Zaliti sa malo ulja i posoliti i peći oko pola sata na 200 stepeni.

Izvor: recepti.com

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage