Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

14. 06. 2017.

Sočni čokoladni keksići

Brašno se nekako uvek nađe na prvom mestu na listi sastojaka za kolače. Međutim, to ne mora da bude tako, zato što postoji mnogo lepih poslastica koje ne sadrže ovu "belu smrt".

Sočni čokoladni keksići

Foto:Blic.rs

POTREBNO JE

1 1/2 šolja badema i/ili oraha, 3 šolje šećera u prahu, 1/2 šolje i 3 kašike kakaa, 1/2 kašičice morske soli, 1 šolje iseckane tamne čokolade, 4 belanceta, 2 kašičice ekstrakta vanile

PRIPREMA

Rernu zagrejte na 170 stepeni. U velikoj činiji pomešajte naseckane bademe i/ili orahe, šećer u prahu, kako, so i seckanu čololadu, pa to ostavite po strani. Belanca dobro ulupajte, ali ne preterano. Treba da budu bela i vazdušasta, ali ne previše čvrsta. Dodajte vanilu, promešajte i dodajte suve sastojke, pa sve nežno pomešajte. Testo će biti gusto i tamno. Pomoću kašike za sladoled vadite kuglice testa, pa ih ređajte na pleh sa papirom za pečenje. Ubacite u rernu, i pecite 12-13 minuta. Pre služenja, obavezno ostavite da se ohlade bar 15 minuta.

Izvor: Blic

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage