Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

12. 06. 2017.

Čorbica sa šampinjonima

Toplo, zdravo i ukusno!

Čorbica sa šampinjonima

Foto:B92.net

Sastojci:

- 50 g šampinjona

- 2 kašike kisele pavlake

- jedna kašika brašna

- jedan struk mladog crnog luka

- jedno jaje

- jedan limun

- jedna kašika butera

- jedna kocka za supu

- peršunov list, biber, so

Priprema: Na zagrejanom buteru ispržiti sitno iseckan mlad crni luk. Dodati iseckane šampinjone, poklopiti i dinstati dok šampinjoni ne budu meki. Potom dodati brašno, pa i njega malo propržiti. Naliti toplom vodom, spustiti kocku za supu, posoliti ii pobiberiti po ukusu i kuvati još 5 minuta od momenta ključanja.

Skinuti sa šporeta, malo prohladiti, pa dodati sok od limuna i žumance razućeno sa pavlakom. Posuti sitno iseckanim peršunom.

Prijatno!

Izvor: b92.net

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage