Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

25. 09. 2017.

Salata od tunjevine i jaja

Kada vas mrzi da se posvetite kuvanju, a želite hranljiv i ukusan obrok, evo odlične ideje! Salata sa tunjevinom i jajima sprema se lako i brzo, a garantuje šarenilo i bogatstvo ukusa!

Salata od tunjevine i jaja

Foto:stvarukusa.rs

Sastojci:

- 300g tunjevine iz konzerve

- 4  jaja

- 4 paradajza

- jedna sveža paprika

- kašika soka od limuna

- 150 g kisele pavlake

- 100 g majoneza

- malo ljutog kečapa

- 3 kašike sitno seckanog začinskog bilja (peršun, mirođija ili bosiljak)

- so, biber po ukusu

Priprema:

Skuvati jaja, preliti ih hladnom vodom i očistiti. Paradajz i papriku iseckati na sitne štapiće. Umutiti kiselu pavlaku sa majonezom, limunovim sokom i začinskim biljem, i dodati po želji malo ljutog kečapa, so i biber. Ocediti tunjevinu od suvišnog ulja i isitniti je viljuškom. Pomešati je sa paprikom i paradajzom i smesom od pavlake. Služiti ovako spremljenu salatu od tunjevine uz jaja isečena na četvrtine.

Prijatno!

Izvor: stvarukusa.rs

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage