Povećaj veličinu slova
Vrati na prvobitnu veličinu slova
Samnji veličinu slova
štampaj
štampaj
Pošalji prijatelju
Ispecite predivan hrskavi hleb po receptu Lorekjn Paskal
Lorejn Paskal, čuvena kuvarica osmislila je recept za hleb koji se ne mesi, već samo umeša i stavi u rernu da se peče.

Za pripremu ovog hleba biće vam potrebni sledeći sastojci:
- 225 g belog brašna
- 225 g integralnog brašna
- 1 kašika soli
- 1 kašika meda
- 1 kesica instant kvasca
- 300 ml tople vode
- malo mleka
- desetak kockica leda
Uzmite sito i prosejte integralno brašno, a krupna zrna sačuvajte za kasnije. Dodajte belo brašno, toplu vodu, med i so i kvasac i dobro promešajte varjačom. Oblikujte hleb i stavite ga na tepsiju u kojoj ćete ga peći (obavezno stavite pek papir) i pokrijte ga čistom krpom. Neka bude na toplom mestu, pored peći ili ringle sat vremena da se lepo digne. Nakon toga premažite ga mlekom i pospite krupnim zrnevljem koje vam je ostalo od integralnog brašna. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni, 30 -40 min. U rernu ubacite kockice leda dok se peče hleb kako bi kora bila hrskava i sjajna.
Prijatno!
Izvor: Pressonline
Komentari (1)
ostavi komentarmlinar
jel brasno od fidelinke?
Odgovori