Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

09. 01. 2017.

Terin sa belom čokoladom

Slatkiš dana.

Terin sa belom čokoladom

Foto:stvarukusa.ra

Sastojci

  • 4  piškote

Za krem

  • 250 g pavlake
  • 250 g rikota sira
  • 200 g bele čokolade
  • 150 ml tečne pavlake
  • 1 pakovanje vanilin šećera
  • 15 g želatina

Za sos i glazuru

  • 200 g malina
  • 2 kašike šećera
  • 5 g želatina

Za sos pomešajte maline sa šećerom. Kuvajte jedan minut, procedite da biste odstranili semenke, i proredite s malo vode.

Zagrejte tečnu pavlaku i u njoj rastopite čokoladu. U velikoj činiji pomešajte pavlaku i rikota sir, pa mikserom kratko umutite. Sipajte mešavinu sa čokoladom i pavlakom i ponovo umutite. Dodajte vanilin šećer, mešajte dok ne dobijete gladak krem.

Dodajte želatin koji ste rastvorili u malo hladne vode i rastopili na pari ili u mikrotalasnoj. Promešajte.

Prekrijte dno i zidove kalupa za kolač ili terin providnom folijom. Stavite pola krema i ravnomerno rasporedite. Natopite piškote sirupom od malina i stavite ih odozgo. Poređajte malo jagoda. Prekrijte ostatkom krema i poravnajte. Stavite terin u frižider bar na 4-5 sati.

Procedite sos od malina od mrvica piškota. Rastvorite želatin u malo hladne vode i istopite ga na pari ili u mikrotalasnoj. Pomešajte ga sa sosom od malina. Ostavite da se ohladi i blago stegne da biste dobili glazuru.

U duguljastom ravnom tanjiru okrenite terin s piškotama nadole. Sklonite foliju i prelijte glazurom. Odozgo poređajte sveže voće koje vam je ostalo.

Izvor: stvarukusa.rs

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage