Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

22. 01. 2018.

Rižoto sa pastrmkom

Obogatite trpezuovim rižotom veoma jednostavnim za prirpremu.

Rižoto sa pastrmkom

Foto:stvarukusa.rs

Sastojci:

1 glavica luka
350 g pirinča za rižoto
300 ml belog vina
600 ml ribljeg bujona
so, biber
500 g fileta losos pastrmke
2 kašike soka od limuna
2 kašike brašna
3 kašike lista žalfije
5 kašika ulja
1 šargarepa
šaka graška

Priprema:

1. Iseckati luk i prodinstati ga na malo ulja. Dodati pirinač i naseckanu šargarepu i grašak pa nastaviti sa dinstanjem.

Nalivati vino i bujon, malo po malo, uz mešanje, kuvati dok ne ispari, pa onda opet doliti tečnost i kuvati kako je opisano.

Kuvati dok se pirinač ne skuva i ne iskoristi sva tecnost (oko 30 minuta). Posoliti i pobiberiti.

2. Iseći ribu na komade, preliti je limunom, posoliti i pobiberiti. Posuti je brašnom.

Propržiti žalfiju na ulju, dodati ribu i pržiti je sa strane gde je koža, oko 3 minuta. Okrenuti ribu i pržiti još 2 minuta.

3. Sipati rižoto u podgrejane tanjire i posuti biberom.

Servirati preko losos pastrmku i ukrasiti listovima žalfije (ili nekom drugom začinskom biljkom).

NAPOMENA: Riblji bujon možete da kupite, a možete i sami da napravite od delova koji staneu kada isfiletirate pastrmku.

Izvor: stvarukusa.rs

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Anketa

Možete li da zamislite život bez Android telefona!?

Ma kakvi, ne znam gde mi je glava ako mi telefon nije pri ruci!

Ne, previše sam se navikao na sve mogućnosti koje moderni telefoni pružaju!

Naravno da mogu, ni nemam takav telefon, niti mi treba!

Uspaničim se čim mi se baterija isprazni, zavisan sam od svog smart telefona!

Nemam telefon uopšte!

Rezultati