Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

22. 05. 2018.

Biftek sa rukolom

Meso je isečeno na slasne zalogaje koje rukola i čeri paradajz čine još sočnijim.

Biftek sa rukolom
Sastojci

 

4 bifteka (po 200 g)
malo ulja
200 g rukole
16 komada čeri paradajza
3 kašike maslinovog ulja
5 kašika balzamiko sirćeta
2 kašičice šećera
biber
40 g parmezana
so, biber

 

Priprema

1. Šnicle bifteka oprati i prosušiti ubrusom, pa ih pržiti na zagrejanom ulju sa svake strane 3 do 4 minuta. Izvadite ih, po ukusu posoliti i pobiberiti.

2. Rukolu očistiti i po želji usitniti. Paradajz oprati i iseći na polovine (ako je veći na kriške). Umutiti ulje, sirće i šećer pa marinadu začiniti solju, biberom.

3. Bifteke naseći na režnjeve i izmešati ih sa marinadom. Rukolu i paradajz rasporediti na 4 tanjira, po tome
postaviti režnjeve mesa sa marinadom i dodati krupno narendan parmezan.

Izvor: Stvarukusa.rs

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage