Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

22. 05. 2018.

Biftek sa rukolom

Meso je isečeno na slasne zalogaje koje rukola i čeri paradajz čine još sočnijim.

Biftek sa rukolom
Sastojci

 

4 bifteka (po 200 g)
malo ulja
200 g rukole
16 komada čeri paradajza
3 kašike maslinovog ulja
5 kašika balzamiko sirćeta
2 kašičice šećera
biber
40 g parmezana
so, biber

 

Priprema

1. Šnicle bifteka oprati i prosušiti ubrusom, pa ih pržiti na zagrejanom ulju sa svake strane 3 do 4 minuta. Izvadite ih, po ukusu posoliti i pobiberiti.

2. Rukolu očistiti i po želji usitniti. Paradajz oprati i iseći na polovine (ako je veći na kriške). Umutiti ulje, sirće i šećer pa marinadu začiniti solju, biberom.

3. Bifteke naseći na režnjeve i izmešati ih sa marinadom. Rukolu i paradajz rasporediti na 4 tanjira, po tome
postaviti režnjeve mesa sa marinadom i dodati krupno narendan parmezan.

Izvor: Stvarukusa.rs

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Anketa

Možete li da zamislite život bez Android telefona!?

Ma kakvi, ne znam gde mi je glava ako mi telefon nije pri ruci!

Ne, previše sam se navikao na sve mogućnosti koje moderni telefoni pružaju!

Naravno da mogu, ni nemam takav telefon, niti mi treba!

Uspaničim se čim mi se baterija isprazni, zavisan sam od svog smart telefona!

Nemam telefon uopšte!

Rezultati