Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

18. 08. 2017.

Tikvice na grčki način

Obično jelo izgledaće drugačije uz malo mašte. Napunite tikvice presečene uzduž i dobićete slasne "kanue".

Tikvice na grčki način

Foto:stvarukusa.rs

Sastojci:

1 glavica luka

3 čena belog luka

300 g mlevenog mesa

100 g obarenog pirinča

30 g seckanih badema

30 g suvog grožđeso

biber, aleva paprika, cimet, mleveni kim

4 tikvice 

4 kašike maslinovog ulja

16 komada koktel paradajza

Priprema:

1. Iseckati glavicu crnog i 1 čen belog luka, pa izmešati sa mlevenim mesom, bademima i grožđicama. Posoliti, pobiberiti, dodati alevu papriku, kim i cimet.

2. Oprati tikvice, očistiti ih i uzdužno prepoloviti. Izdubiti tikvice kašičicom i napuniti ih mesom. Zagrejati rernu na 200 stepeni.

3. Poređati napunjene polovine tikvica. Preliti maslinovim uljem, posuti alevom paprikom, poređati polovine koktel paradajza i peći oko 35 minuta. Ukrasiti mirođijom. 

Izvor: stvarukusa.rs

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage