Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

15. 03. 2019.

Kaubojski krompir

Na kaubojsku hranu dosta su uticali Indijanci i doseljenici iz Latinske Amerike te i ovaj krompir ima chilli ukus koji mu daje feferone.

Kaubojski krompir

Foto:stvarukusa.rs

Sastojci:

    1 kg sitnijeg krompira
    4 crvena feferona
    2 glavice luka
    50 g mesnate slanine
    kajenski biber
    2 kašičice ulja
    150 g crvenog pasulja (iz konzerve)
    150 g zrna kukuruza (iz konzerve ili zmarzivača)
    1 kašika putera
    4 jaja
    so, biber

Priprema:


Krompir oljuštite, operite i po dužini isecite na polovine ili četvrtine. Feferone očistite i nasecite na tračice, luk na kriške, a slaninu na šire ploške. Rernu zagrejte na 200 °C.U niski pekač stavite krompir, luk i feferone pa ih začinite solju, biberom i kajenskim biberom. Poprskajte ih uljem, po tome složite parčad slanine pa sve zajedno pecite u zagrejanoj rerni 30-40 minuta.

Jelo povremeno okrećite.Pasulj i kukuruz ocedite pa ih umešajte u krompir 10 minuta pre kraja. Dok se krompir peče, u tiganju zagrejte puter, ispržite jaja na oko pa ih pre posluživanja stavite na krompir i sve zajedno poslužite.

Izvor: stvarukusa.rs

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Anketa

Možete li da zamislite život bez Android telefona!?

Ma kakvi, ne znam gde mi je glava ako mi telefon nije pri ruci!

Ne, previše sam se navikao na sve mogućnosti koje moderni telefoni pružaju!

Naravno da mogu, ni nemam takav telefon, niti mi treba!

Uspaničim se čim mi se baterija isprazni, zavisan sam od svog smart telefona!

Nemam telefon uopšte!

Rezultati