Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

15. 03. 2017.

Kaubojski krompir

Na kaubojsku hranu dosta su uticali Indijanci i doseljenici iz Latinske Amerike te i ovaj krompir ima chilli ukus koji mu daje feferone.

Kaubojski krompir

Foto:stvarukusa.rs

Sastojci:

    1 kg sitnijeg krompira
    4 crvena feferona
    2 glavice luka
    50 g mesnate slanine
    kajenski biber
    2 kašičice ulja
    150 g crvenog pasulja (iz konzerve)
    150 g zrna kukuruza (iz konzerve ili zmarzivača)
    1 kašika putera
    4 jaja
    so, biber

Priprema:


Krompir oljuštite, operite i po dužini isecite na polovine ili četvrtine. Feferone očistite i nasecite na tračice, luk na kriške, a slaninu na šire ploške. Rernu zagrejte na 200 °C.U niski pekač stavite krompir, luk i feferone pa ih začinite solju, biberom i kajenskim biberom. Poprskajte ih uljem, po tome složite parčad slanine pa sve zajedno pecite u zagrejanoj rerni 30-40 minuta.

Jelo povremeno okrećite.Pasulj i kukuruz ocedite pa ih umešajte u krompir 10 minuta pre kraja. Dok se krompir peče, u tiganju zagrejte puter, ispržite jaja na oko pa ih pre posluživanja stavite na krompir i sve zajedno poslužite.

Izvor: stvarukusa.rs

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage