Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

15. 03. 2017.

Sočni rolat od ćuretine

Priprema ovog jela nije mnogo komplikovana a efekat je zadivljujući.

Sočni rolat od ćuretine

Foto:zenskikutak.rs

Sastojci:

-1 mala glavica kelja

-250 g šampinjona

-2 paradajza

-glavica luka

-čen belog luka

-4 kašike ulja

-so, biber

-veza sveže žalfije

-2 kašike prezli

-1 kg ćurećeg fileta

-aleva paprika

-100 ml neutralne pavlake

-kašika gustina

Priprema:

1. Odvojiti 4 lepa lista kelja i blanširati ih 2 minuta. Očistiti i iseckati pečurke. Paradajz iseći na kockice, kao i crni i beli luk.

2. Pečurke, crni i beli luk prodinstati na kašiki ulja i začiniti. Proprati, posušiti i iseckati svežu žalfiju, pa je izmešati sa prezlama.

3. Zagrejati rerni na 180 stepeni. Meso proprati, razrezati na pola, da se dobije jedna velika šnicla, posoliti i pobiberiti. Iseckati kelj na sitno i pomešati sa mešavinom od pečuraka, staviti preko mesa, uviti rolat i povezati.

4.Propržiti rolat na dve kašike ulja, na jakoj vatri. Prebaciti rolat u pleh i peći ga 90 minuta. Razmutiti 100 ml vode sa kašikom ulja, solju i paprikom. Premazivati time meso povremeno, tokom pečenja. Dolivati s vremena na vreme  još oko 800 ml vode.

5. Umešati u moču slatku pavlaku i gustin i servirati kao sos uz meso.



Izvor: zenskikutak.rs

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage