Povećaj veličinu slova
Vrati na prvobitnu veličinu slova
Samnji veličinu slova
štampaj
štampaj
Pošalji prijatelju
Sastojci i priprema
Sastojci:
Kora
- 6 jaja
- 2 kašike vrele vode
- 150 g šećera u prahu
- 60 g brašna
- 50 g mlevenih oraha
- 1 vanilin šećer
Fil
- 400 ml mleka
- 1 puding od vanile
- 200 g maslaca
- 150 g šećera u prahu
- 2-3 banane
- 3-4 kašike čokoladnih mrvica
Priprema:
Penasto umutiti žumanca sa 75 g šećera u prahu zatim dodati 2 kaš. vrele vode i mutiti dok se masa ne zgusne i postane bleđa. Belanca umutiti u čvrst sneg, dodati preostali šećer i vanilin šećer. U umućena žumanca dodati lagano brašno sa mlevenim orasima i postepeno dodavati sneg od belanaca. Peći na 180 °C, 20 min. Ispečenu koru odmah izvaditi na nakvašenu krpu, posutu šećerom i zarolati u rolat. Za fil skuvati puding u 400 ml mleka i pustiti da se ohladi na sobnoj temperaturi. Omekšali maslac umutiti sa šećerom u prahu i postepeno sjediniti sa pudingom. U fil dodati čokoladne mrvce i dobro promešati, zatim ga ostaviti 30 min u frižideru. Odviti krpu sa korom i naneti fil. Oljuštiti banane, odstraniti im krajeve i složite jednu do druge na početku kore i zatim je lagano urolati i po želji ukrasiti.
Izvor: Ugostiteljstvo.com
Nema komentara.