Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

11. 09. 2017.

Svinjski file u sosu od senfa

Nudimo vam recept za idealan obrok za četiri osobe.

Svinjski file u sosu od senfa

Foto:ugostiteljstvo.com

Sastojci i priprema:

Sastojci:

    - 2 svinjska filea
    - 200gr listova slanine
    - 300gr šampinjona
    - 3 kašike senfa
    - 1 glavica crnog luka
    - 2 kašike brašna
    - 3 dl juneće supe
    - 1 dl belog vina
    - 1 dl pavlake
    - 4 kašike vorčester sosa
    - 4 kašike ulja
    - mešavina začina

 
Priprema mesa:

Svinjske filee očistiti od žilica i premazati senfom. Filee obmotati listovima slanine a krajeve pričvrstiti sa čačkalicom. Tako obmotane složiti u pleh, prekriti folijom i peći 35min. Nakon toga skloniti foliju i nastaviti sa pečenjem dok slanina ne porumeni.

Sos:

Crni luk sitno iseckati i propržiti na malo ulja a zatim dodati iseckane šampinjone i sve zajedno dinstati. Zatim posuti brašnom, naliti belim vinom i supom  i dodai ostatak senfa, vorčester sos i začine po ukusu. Kuvati na umerenoj temperaturi mešajući sve dok se ne dobije odgovarajuća gustina. Pred kraj kuvanja dodati pavlaku i promešati. Pečeno meso iseći na parčad i preliti pripremljeni sosom.

Savet: Pripremljeno jelo možete služiti uz bareno povrće.

 

Izvor: Ugostiteljstvo.com

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage